Havulan taidepihaHavulan taidepiha 2015 OHJELMAHavulan kartano on 1912 rakennettu jugendrakennus, joka on Kalajokivarressa sijaitsevan Vanhan Plassin yksi ehdottomasti näyttävimmistä puurakennuksista. Museoitu kartano esittelee paikallisen sahapoheetan Oskari Santaholman (1878 – 1956) aikaista porvariselämää kävijöilleen. Nykyisin Kalajoen kaupungin omistuksessa olevan museo tarjoaa edullisesti järjestettyjä esittelyitä kesäaikana säännölisesti, ja sesongin ulkopuolella tilauksesta.

Hauvlan pihassa sijaitsee myös vanha makasiini ja navetta, autotalli ja sauna. Piharakennuksissa toimii kesäisin paikallinen ja maakunnassakin herkuistaan kuulu Kahvila Siiri, Pentikin kesämyymälä, sekä Sarma - Kalajoen kyläkulttuuri ry Putiikkeineen, Taidegallerioineen sekä työpajoineen. Sarma ja kaupungin kulttuuritoimi järjestää myös yhteistyössä erilaisia musiikkitapahtumia sekä Havulan pihassa että sisätiloissa. Havulan kesän kruunaa kerran kesässä järjestettävät taidetuotepainotteiset Toripäivät, sekä Helena Petäistön emännöimä Teetä ja Puutaloja -keskutelutapahtuma.

Havulan taidepiha sai tapahtumia kokoavan ja elävöittävän alkunsa Sarman innoittamana kesällä 2013. Ensi kesänä jo kolmatta kertaa toteutuva Taidepiha on Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston avustama hanke. Yleisavustusta Sarma on saanut Kalajoen kaupungilta vuosina 2013 ja 2014.

Kalajoen kaupunki logo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti